HAPPY парти за доброволци и приятели на солидарното общуване

На 17 юни 2010 от 18 часа ще се състои заключително събитие по повод успешното приключване на проекта: „Щастието е пълно, само когато е споделено: Позитивна социална интеграция на младежи с физически увреждания”. Проектът предостави възможност на млади хора с физически увреждания да посетят трудно достъпни за тях местности сред природата. Това бе осъществено чрез помощта на специални устройства за транспортиране – наречени совалки.

Участниците в проекта предизвикаха огромен интерес сред обществото, заради различната си гледна точка към младежите с увреждания. Вместо да се отнасят с присъщото съжаление и несигурност към въпроса, те показаха, че е нужна само малко солидарност, за да бъде всичко весело.

Проектът успя да разнообрази, обогати и „усмихне” ежедневието на няколко млади хора с физически увреждания, като им предостави възможност да осъществят нови и разнообразни социални контакти, да добият нов опит и умения и изживяване на пълноценни разходки в планината.

В инициативата взеха участие доброволци от София, Пловдив, Асеновград и Варна, които научиха повече за младежите с увреждания, срещнаха нови приятели и споделиха щастието. В рамките на проекта бяха използвани три совалки. Организторите от фондация „ЗАЕДНО – общуване за подкрепа и развитие” са готови да предоставят устройствата и на други групи в страната, които искат да реализриат солидарна разходка.

На провелото се на 12.юни.2010 година младежко изложение в град Варна проектът спечели специална награда за „Солидарно общуване”.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на програма “Младежта в действие” на Европейската комисия, администрирана в България от Национален център „Европейски младежки програми и инициативи”

Заключителното събитие по проекта ще се проведе в Творческия център на ул. Бигла 6 в кв. Лозенец. Повече информация за инициативата можете да намерите на интернет сайта www.happy.zaedno.net
 

User login

Проект на Фондация ЗАЕДНО